Afvænning kan redde liv

Mange mennesker drikker alkohol for at komme væk fra problemerne i deres liv. Men det er ofte kun en midlertidig løsning, og alkoholen ender med at forværre problemerne. Det kan føre til, at man bliver afhængig af alkohol, og det kan have alvorlige konsekvenser for både den enkelte og for dem, der står dem nær.

Derfor er det vigtigt at søge hjælp, hvis man har et problem med alkohol. Med den rigtige behandling kan man blive fri for sin afhængighed, og på den måde kan man redde sit eget liv – og måske også andres.

Hvad er afhængighed?

Afhængighed er, når man er afhængig af et stof eller en aktivitet. Man kan blive afhængig af mange forskellige stoffer; men det mest almindelige er nok alkohol. Man kan dog også blive afhængig af fx kaffe, kokain eller nikotin.

Hvordan bliver man afhængig af alkohol?

Det er ikke alle, der bliver afhængige af alkohol. Nogle tåler at drikke mere end andre, og der er også forskel på, hvordan alkohol virker på folk. Det er derfor svært at sige, hvorfor nogle bliver afhængige, mens andre ikke gør.

Hvordan kan man behandles for en alkoholafhængighed?

Afvænning af alkohol starter med, at du skal nedtrappe dit alkoholforbrug. Det sker under overvågning på hospitalet, så du er sikker på, at du ikke drikker for meget. Samtidig får du noget særligt medicin, som hjælper dig med at holde op med at drikke.

Hvad koster alkoholbehandling?

Det koster normalt ca. 30.000-100.000 kroner at gennemføre en alkoholbehandling. Men det kan være gratis, hvis man har en sundhedsforsikring. Derudover kan man også i nogle kommuner få tilskud til behandlingen fra det offentlige.

Hvordan foregår behandlingen på et behandlingscenter?

Behandlingen foregår på et behandlingscenter, hvor du bor i en periode. Her får du medicin og medicinsk hjælp, så det ikke bliver for svært at holde op. Behandlingen er ofte meget intensiv, og det kan tage lang tid at blive helbredt.

Hvordan kan man selv hjælpe sig selv?

Nogle vælger at blive afvænnet derhjemme eller på en afvænningsklinik. Det er dog vigtigt, at man også her får medicin og medicinsk hjælp, så det ikke bliver for svært at holde op.

Konklusion

Afvænning fra alkohol kan redde liv. Det er dog ikke altid let, og det kræver ofte hjælp fra andre. Men med den rigtige behandling kan man blive fri for sin afhængighed, og på den måde kan man redde sit eget liv – og måske også andres.

 

Afvænning kan redde liv
Rul til toppen