Hvilken fodboldklub har vundet flest danske mesterskaber?

I artiklen her kigger vi nærmere på, hvilken dansk klub der har vundet flest danske mesterskaber. Ligeledes kaster vi lys over, hvilken dansk klub der har høstet flest guldmedaljer i pokalturneringen.

I skrivende stund er den klub, der har vundet flest danske mesterskaber, et levn fra fortiden. Det er nemlig KB, der er indehaver af denne titel med deres i alt 15 mesterskaber.

Alt tyder dog på, at de i løbet af nogle få år kommer til at afgive deres førsteplads på denne liste, da FCK på nuværende tidspunkt har hevet 13 mesterskaber hjem, og meget tyder på, at det 14. af slagsen ikke er langt væk – måske kun et par måneder rent faktisk.

På tredjepladsen over flest danske mesterskaber finder vi Brøndby, der har 10 mesterskaber på CV’et – det seneste i 2021.

En længe ventet titel, da Brøndby ikke havde formået at hive guldet hjem til Vestegnen siden 2005, hvilket uden tvivl har været hårdt for selvforståelsen for en klub, der var altdominerende i løbet af 90’erne, hvor det blev til hele 5 mesterskaber.

Disse klubber har kun vundet 1 mesterskab

Der er en række klubber, for hvem det er lykkes at slutte øverst i tabellen en enkelt gang i historien. Disse klubber er Silkeborg, Herfølge og FC Nordsjælland.

Hvilke klubber har flest pokalturneringtrofæer?

Den danske klub, der har vundet pokalturneringen flest gange, er ingen ringere end AGF. 9 titler er det blevet til. Vi skal dog en del år tilbage for at finde den seneste pokalturneringstrumf for Smilets By. Dette var nemlig tilbage i 1996.

Der er 3 klubber, der deles om titlen som den klub, der har haft flest finaleoptrædener. AGF er genganger på denne liste, hvor de har selskab af FCK og AAB. Alle 3 klubber har nemlig været i finalen 12 gange.

Den allerførste pokalturnering blev spillet i 1955, og dengang løb AGF med trofæet efter at have klasket Aalborg Chang i finalen med 4-0.

Klubber med et pokalturneringstrofæ

Ligesom der fandtes klubber, der kun havde vundet det danske mesterskab en enkelt gang, findes der også klubber, der kun har fået lov at løfte pokalturneringstrofæet en enkelt gang, og disse klubber er Viborg, Vanløse, Hvidovre, B.93 og B1913.

Tak til Fitnesshelp.dk

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med fodbold- og fitnessnørderne hos Fitnesshelp.dk.

Hvis du aldrig har hørt om Fitnesshelp.dk før, kan vi fortælle, at der er tale om en platform, der inspirerer og hjælper danskerne med at komme i bedre fysisk form og leve et sundere liv.

Det gør platformen blandt andet ved at vejlede om det bedste fitnessudstyr.

Derfor kan du hos Fitnesshelp.dk finde spændende købsguides om blandt andet de bedste løbebånd, romaskiner, crosstrainere og håndvægte.

Hvilken fodboldklub har vundet flest danske mesterskaber?
Rul til toppen